Hoe organiseer je jouw eigen farm wedding?

Hoe organiseer je jouw eigen farm wedding?

 

Wat is een farm wedding?

Een farm wedding wordt georganiseerd op een boerderij of op het platteland. Bij uitstek een locatie met uitgestrekte weilanden. Het is vrij, gezellig en informeel. Platteland bruiloften hebben een vintage uitstraling en een landelijk decor. Je kunt hierbij denken aan lange houten tafels, fris gedekt in het wit of juist met bruinkleurige jute elementen. Maar ook picknicktafels passen goed bij een platteland bruiloft.

Je kunt een farm wedding in diverse stijlen doorvoeren. Zo kun je ervoor kiezen om enkele elementen te gebruiken, maar je kunt ook kiezen om een 100% boeren bruiloft te nemen. Als je het volledig wil doorvoeren, kun je kiezen voor hooibalen als aankleding en om op te zitten. Of fabriceer met een paar planken een bijzettafeltje van hooibalen om het gastenboek op te leggen. Of kies voor laarzen onder je trouwjurk. Je kunt het zo gek niet bedenken, met een farm wedding kun je volledig losgaan.

Waarom is een farm wedding echt iets voor jou?

Heerlijk in de buitenlucht!

Als je van de buitenlucht houdt is een farm wedding zeer geschikt! Ondanks dat de bruiloft grotendeels in de schuur of boerderij gevierd zal worden, moet je in Nederland rekening houden met mogelijke regen of frisse temperaturen. Dan biedt een tent de oplossing. Een tent is een ‘must have’, maar wees niet bang: er bestaan super leuke formaten en tentconcepten die jouw boerderij bruiloft juist een extra beleving geven. Een voorbeeld hiervan is de ‘Silhouette tent’. Dit is een grote witte, sfeervolle, open en licht doorschijnende tent met punten.

Geniet met familie, vrienden, collega’s en kennissen in de buitenlucht van het feest en het samenzijn. Met fakkels en vuurkorven maak je het buiten gezellig en behaaglijk, ook als het laat wordt.

Huiselijke sfeer

Wil je jouw bruiloft niet helemaal stijvig chique hebben, dan is een farm wedding echt iets voor jou! Je hebt namelijk zelf de keuze hoe chique je het aankleed. Ondanks dat een platteland bruiloft niet per definitie chique is, kun je alsnog elementen in de aankleding maken die het wel chique afkleden. Het feit blijft dat het vooral een huiselijk sfeer heeft. Dit geeft de bruiloft een toegankelijk en gezellige uitstraling. Je kunt denken aan vlaggetjes met jullie initialen, witte lampionnen, lichtsnoeren en veel witte en jute accessoires.

Creatieve ideeën

Ben je creatief en wil je jouw ideeën verwerken in je eigen bruiloft? Dan biedt een farm wedding veel ruimte voor jou! Bij een farm wedding wordt veel gewerkt met houten elementen. Je kunt hierbij denken aan houten planken, stoelen, (picknick)tafels, boomstronken en pallets. Los van de plattelands locatie waar al veel hout aanwezig is kun je ook zelf met jouw ideeën aan de slag.

Pallethout biedt veel mogelijkheden om leuke dingen van te maken. Hier kun je een bar van ontwerpen. Deze kan als ontvangstbalie of als bar dienen waar drankjes geschonken worden. Je kunt een pallet ook gebruiken om een ontvangstbord te creëren met daarop de namen van het bruidspaar.

Een ander leuk idee is om melkkannen te gebruiken. Bloemen zijn onmisbaar tijdens een bruiloft, maar zonder water gaan deze natuurlijk dood. Zet de bloemen in melkkannen om de aankleding helemaal op elkaar te laten aansluiten. Zo komen de platteland elementen helemaal terug in je farm wedding. Spaar glazenpotjes op voor je bruiloft. Deze glazenpotjes kun je overal in de ruimte waar de gasten aanwezig zijn verwerken met bijvoorbeeld kaarsjes. Dit geeft een sfeervol en romantisch effect.

Be yourself….

Jouw bruiloft moet helemaal bij jou passen. Heel chique is niet van toepassing bij een platteland bruiloft. Hou jij van niet te veel poespas of te deftig, dan is een farm wedding wat voor jou! De juiste verwoording voor de dresscode is ‘country chic’. Je bruidsjurk hoeft net als de dag zelf niet te veel poespas te bevatten. Kies dus een jurk uit die je mooi vindt staan en lekker vindt zitten.

Ga voor schoenen zonder hak, of ga lekker op je blote voeten of op cowboylaarzen. Dit past immers helemaal bij het plattelandsleven. Je kan het geheel afmaken met een boeket van zonnebloemen en eventueel een bloemenkroon in je haar.

Daarnaast kun je jouw gasten vragen om ook in stijl gekleed te komen. Door bijvoorbeeld cowboylaarzen te dragen. Details als een boerenruitje of andere printjes die passen bij het plattelandsleven matchen goed bij het thema.

Hoe organiseer ik mijn eigen farm wedding? 

De liefde van je leven heeft volmondig ‘ja’ gezegd en je hebt even in een roes geleefd. Tot je weer in de realiteit komt en beseft dat je opeens allerlei dingen moet gaan regelen. Er moet een gastenlijst komen, er moet een geschikte locatie voor je farm wedding worden gekozen, je moet bedenken welke elementen en stijl je wilt gebruiken en natuurlijk ga je een trouwjurk of outfit uitzoeken. Natuurlijk heb je hulp of kun je het laten organiseren, toch moet er een hoop geregeld worden. Maar wees gerust, met deze 6 stappen helpen wij jou op weg om je droom farm wedding te organiseren!

Stap 1: Datum vaststellen en oriënteren voor je farm wedding

Het allerbelangrijkste voordat je start met jezelf oriënteren, is het vaststellen van de datum van jullie trouwdag. Willen jullie graag trouwen in een bepaald seizoen of is een symbolische datum juist belangrijk? Wellicht willen jullie trouwen op de dag dat jullie officieel ‘verkering’ kregen of een bepaalde dag dat voor jullie geluk brengt. Je kunt nooit met alle gasten rekening houden om een datum te bepalen, maar probeer wel rekening te houden met de gasten die dicht bij je staan.

Daarnaast kun je ook rekening houden met welke datum financieel het beste uitkomt. Zo zijn de zaterdagen duurder dan andere dagen. De winterperiode kan weer goedkoper uitvallen. Dit zijn allemaal dingen waar je vooraf goed over moet nadenken.

Stap 2: De stijl van je farm wedding bepalen

In grote lijnen weet je hoe de stijl van een farm wedding kan worden, maar uiteindelijk geef je er toch een eigen draai aan. Dat maakt het persoonlijker. Ga je voor een grote bruiloft op een uitgestrekt weiland of kies je juist voor intiem?

Het is goed om van te voren na te denken over welke stijl je wilt doorvoeren. Je doet er verstandig aan om een middag uit te trekken voor het maken van een moodboard om de sfeer te bepalen. Als tip zou je Pinterest kunnen gebruiken om inspiratie op te doen. Gebruik de woorden ‘barn wedding’ of ‘farmer wedding’ en je komt een hoop leuke ideeën tegen. Hetzelfde geldt voor Instagram. Gebruik de #farmwedding of #barnwedding. Zo heb je een duidelijk beeld van de mogelijkheden. In grote lijnen en in details. Dit maakt met maken van keuzes een stuk makkelijker tijdens de organisatie.

Stap 3: het budget voor je farm wedding bepalen

De meeste mensen zullen rekening moeten houden met een budget bij het organiseren van hun huwelijk. Het opstellen van het budget is het makkelijkste gedeelte, maar je er daadwerkelijk aan houden is het moeilijkste.

Gelukkig vallen de kosten van een farm wedding met barbecue veel lager uit dan een klassieke bruiloft met vijfgangendiner in een landhuis. Ga slim met je budget om door zoveel mogelijk zelf te organiseren en regelen. Het zelf klussen van decor elementen kan aanzienlijk schelen in de kosten.

Stap 4: Het is tijd om knopen door te hakken

Het is nu echt tijd om de trouwdatum vast te leggen. Boek ruim van te voren de locatie en reserveer ook meteen bij het stadhuis. Vooral bij populaire boerderijen die je kunt huren als trouwlocatie is het gebruikelijk dat deze in bepaalde periodes snel volgeboekt zijn. Begin dus tijdig! Je kunt ook wel wat hulp gebruiken tijdens je bruiloft. Daarom is het goed om een ceremoniemeester te kiezen. Degene kan met allerlei zaken voor de farm wedding helpen.

Stap 5: De gastenlijst en het versturen van de uitnodigingen voor je farm wedding

Hoeveel gasten willen jullie gaan uitnodigen en hoeveel gasten kun je kwijt op de betreffende boerderij of locatie waar de farm wedding gaat plaatsvinden? Hoe meer gasten, hoe hoger de rekening zal worden. Bedenk dus van te voren goed met wie je jullie bruiloft wilt delen.

Als je hebt bepaald wie je uitnodigt is het zaak om zo spoedig mogelijk een save-the-date-kaart of e-mail te versturen. Zo reserveren jouw gasten alvast de datum in hun agenda. De echte trouwkaart volgt later. Dit gebeurt meestal een maand of twee voor de bruiloft.

Stap 6: Shop till you drop!

Nu komt één van de leukste onderdelen van het organiseren van je farm wedding. Je mag opzoek gaan naar een trouwfotograaf, de bloemen, de bruidstaart en last but not least jullie outfits. Maar eigenlijk is natuurlijk het leukste om de complete aankleding van de trouwlocatie zelf uit te zoeken en te kopen.

Wat heb ik allemaal nodig om van mijn farm wedding een groot succes te maken?

Bij het organiseren van een farm wedding komt een heleboel kijken. Je wilt van je eigen farm wedding natuurlijk een groot succes maken, maar wat heb je hier allemaal voor nodig? Gebruik deze voorbeelden en suggesties en je komt al een heel eind op weg.

Locaties van je farm wedding

De locatie voor jullie bruiloft is nogal voor de hand liggend: een boerderij! Het voordeel hiervan is dat je met mooi weer buiten kunt zitten en bij regen kunt schuilen in mooie tent of schuur.

Gelukkig zijn er in Nederland een heleboel boerderijen en is er veel platteland aanwezig waardoor er veel keuze zal zijn naar een geschikte bruiloftslocatie die je kunt afhuren. Maar denk eerst eens goed of je in jouw vrienden- of familiekring iemand hebt die op een boerderij woont. 

Wanneer je jouw bruiloftslocatie hebt gevonden, heb je vaak de beschikking over verschillende, aangeklede ruimtes. Dit zijn ruimtes die vaak vast ingedeeld zijn. Dan mag je weinig schuiven. Maar wanneer je een eigen ruimte regelt via een familielid of in goed overleg met de eigenaar, kun je zelf beslissen waar alle momenten plaatsvinden. Ook kun je er dan voor kiezen om de aankleding zelf te verzorgen. Kies voor een ongepolijste schuur. Hier kun je zelf de aankleding verzorgen en eventueel de catering uitbesteden.

Op Lovda vind je een uitgebreid overzicht van boerderijen waar je kunt trouwen.

 

Materialen

Er is veel mogelijk met de keuze voor materialen. Bij een farm wedding hoort een huiselijke of landelijke sfeer. Dit wordt vaak gecreëerd door middel van natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan hout, jute en witte elementen. Dat het allemaal niet zo strak hoeft tijdens een bruiloft op een boerderij, betekent niet dat je je in moet houden qua decoratie. Kies je voor een lege schuur dan kun je helemaal losgaan. Wij geven jou wat voorbeelden van materialen ter inspiratie.

Hout

Een farm wedding zonder hout, is geen echte farm wedding! De schuur is vaak al grotendeels uit hout opgebouwd. Decoratieve elementen zijn dus onmisbaar om het geheel af te maken. Pallets, houten stoelen, houten kistjes en zo zijn er nog een tal van houten objecten op te noemen waarmee jouw farm wedding een groot succes kan worden.

Jute

Jute op rol is een veelgebruikt product op bruiloften. Dankzij de natuurlijke uitstraling kan het absoluut niet ontbreken op een farm wedding. Jute wordt bijvoorbeeld gebruikt als tafelloper, voor het maken van jute strikken en voor allerlei andere decoratieve doeleinden.

Witte loper

Bij een farm wedding wordt veel gebruik gemaakt van bruine en witte elementen. Een witte loper kan deze uitstraling extra accent geven. De witte elementen geven je bruiloft een romantische uitstraling. Bovendien heb je dan een mooie sierlijke loper om over heen te lopen.

Als de locatie al veel karakter heeft en past bij de stijl die jullie voor ogen hebben, is er veel minder materiaal en decoratie nodig om het aan te kleden. Probeer elementen vanuit de locatie mee te nemen in de styling en laat ze op subtiele wijze terugkomen. Je versterkt op die manier de mooie eigenschappen van de locatie. Als de locatie bijvoorbeeld witte tinten heeft, werk dan met olijftakken of eucalyptus. Je kunt er slingers van maken, ze verwerken in het bruidsboeket, en gebruiken op de stoelen. Het oogt al snel heel luxe en vol, terwijl je net als jute en hout relatief goedkoop materiaal gebruikt. Houd het voor de rest simpel. Door bijvoorbeeld donkerbruine stoelen met licht linnen te verwerken of witte stoelen met jute strikken.

Diner op je farm wedding

In magazines en op Pinterest is een hele hoop inspiratie op te doen als het gaat om het diner. Tijdens een diner heb je het langst de mogelijkheid om te praten met de mensen om je heen. En dat doe je natuurlijk het liefst aan een mooie tafel met goed eten.

De basis van een goede dinersetting is je opstelling. Wordt er binnen of buiten gegeten? Aan lange tafels, korte tafels of aan een ronde tafel? Is er een buffet of wordt er een diner uitgeserveerd? Wanneer je stap 1 weet, dan kun je naar stap 2 toe: wat moet er op die tafel staan? Misschien heeft de locatie al tafels, stoelen, linnen en servies dat geschikt is, maar twijfel vooral niet om offertes op te vragen bij andere partijen die mooiere spullen verhuren. Tafels, stoelen linnen en servies vormen het fundament voor de rest van je styling.

Zet de elementen die je op tafel gebruikt ook in op andere plekken op de locatie om eenheid te creëren. Een paar vaasjes met dezelfde bloemen op verschillende plekken is leuk. Bijvoorbeeld een boeketje bij het gastenboek. Het is op deze manier heel eenvoudig om de elementen bij het diner door te trekken voor de hele locatie.

Voorbeelden van farm weddings in Amerika

Op Pinterest kun je een hoop inspiratie op doen als het gaat om farm weddings en hoe je de locatie kunt stijlen. De meeste van de foto’s die je zult pinnen zijn afkomstig vanuit Amerika. Daar is een farm wedding namelijk erg populair. Ter inspiratie laten we je wat locaties zien uit Amerika.

Deze drie locaties zullen je doen verrassen….

Santa Margarita Ranch

Als je wat verder de Westkust opgaat, vind je deze prachtige ranch. De Santa Margarita Ranch staat in San Luis Obispo in Californië. Het is een historische boerderij en biedt allerlei faciliteiten. Je hebt de gehele boerderij tot je beschikking om overal te dwalen en om de beste foto’s te schieten van jouw grote dag. Het leuke aan deze ranch is dat er vlakbij een authentieke spoorbaan ligt. Daarnaast heb je een ontzettend mooi uitzicht van de omliggende weilanden en bergen.

Sweet meadow farm

Sweet Meadow farm ligt in Talapoosa, Georgia. Deze farm ligt gunstig gelegen, een uur rijden van Atlanta. Dit is een familieboerderij die wordt omringd door een prachtig boerenlandschap met uitzicht op een meer en bergen. De schuur is gebouwd rond de eeuwwisseling. Dit is de ideale bruiloftslocatie voor een farm wedding in Georgia!

Southall Eden

Southall Eden ligt in Franklin, Tennessee. Het ligt slechts 30 minuten van het centrum van Nashville en is een prachtige, exclusieve privéboerderij. Deze locatie is uniek aangezien er slechts een handvol bruiloften per jaar worden gegeven. Dus wil je deze locatie reserveren, wees er dan als de kippen bij. De eigenaar van de boerderij kan worden ingehuurd als stylist om jouw droomhuwelijk tot leven te brengen.

Conclusie over farm weddings

De conclusie is duidelijk: farm weddings zijn hot! Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland worden steeds meer boerderij bruiloften georganiseerd. En zo gek is dat ook niet in een land vol met boerderijen en platteland. Het belangrijkste is dat wanneer je jouw farm wedding organiseert dat je je eigen stijl hanteert. Want alleen dan kan je met tevredenheid terugkijken op een van de mooiste dagen in je leven.

Foto's

Bezoekers-commentaren

Er is nog geen commentaar geschreven voor deze listing.
Heeft u al een account?
Commentaar
U kunt direct na het indienen van uw commentaar mediabestanden uploaden.