Alles over bruidsduiven

Alles over bruidsduiven

Witte duiven symboliseren liefde en geluk. Wat is er dan mooier dan jullie huwelijksceremonie afsluiten met het loslaten van bruidsduiven? In deze blog lees je alles over bruidsduiven voor jullie huwelijk.

Hand of mand

Bruidsduiven zijn handtam en kunnen dus vanuit de hand losgelaten worden.

Houd je de duiven liever niet zelf vast? Dan is het ook mogelijk om de duiven vrij te laten vanuit een mand. Veel bedrijven hebben keuze uit verschillende prachtig versierde manden.

 

Als jullie de duiven hebben losgelaten, vliegen ze samen weg. Duiven staan bekend om hun uitstekende oriëntatie. Daarom kunnen ze altijd zelf de weg terug naar hun eigenaar vinden, ook al zijn ze honderden kilometers van huis. Net zo makkelijk!

Meestal kunnen de duiven afgeleverd worden op jullie trouwlocatie. Bedrijven rekenen hiervoor soms een kilometervergoeding. Bij sommige bedrijven is het mogelijk om zelf de bruidsduiven op te halen.

Duiven kunnen ook bij slecht weer vliegen. Ook in de winter is het mogelijk om bruidsduiven los te laten. Bij mist, extreme koud of sneeuw kunnen ze echter minder goed oriënteren. Houd er rekening mee dat in zulke gevallen niet gevlogen kan worden.

Fotoshoot met bruidsduiven

Naast het loslaten van bruidsduiven bij de huwelijksceremonie, bieden sommige bedrijven ook de mogelijkheid om bruidsduiven te gebruiken bij de voor de trouwreportage.

Ook bruidsduiven loslaten op je bruiloft? Kijk in ons overzicht van bruidsduiven voor een bedrijf naar jullie keuze.

Bezoekers-commentaren

Er is nog geen commentaar geschreven voor deze listing.
Heeft u al een account?
Commentaar
U kunt direct na het indienen van uw commentaar mediabestanden uploaden.